WIJNWEETJE! De wijnen van Wittmann


Weingut Wittmann is een begrip en een echt familiebedrijf. Vader Günther werkt in de wijngaarden, moeder Elisabeth verzorgt de commerciële activiteiten in Duitsland en de nog jonge Philipp is verantwoordelijk voor de productie van de wijn en de export. Hij is een van de meest getalenteerde wijnproducenten in Duitsland.

Er wordt al sinds 1990 eerst biologisch en later biologisch dynamisch gewerkt. Het uitgangspunt voor de wijnen is daarom: terroir expressie door een gezonde bodem. Dit betekent beduidend meer werk in de wijngaarden, maar ook dat er op een gezonde bodem gezonde druiven groeien, die uiteindelijk de kwaliteit van de wijn garanderen. De 25 ha wijngaarden zijn vooral met Riesling beplant, maar ook de Weissen Burgunder, Grauer Burgunder en de Silvaner. De bodem bestaat vooral uit mergel met kalksteenresten.

Een lage opbrengst per hectare, handmatige selectie van de beste druiven en een zeer langzame vinificatie met natuurlijke gisten op grote houten vaten doen de rest. Zijn Rieslings behoren tot de absolute wereldklasse. Het huis is ‘de standaard’ voor Rheinhessen en inmiddels ook een standaard voor Duits wit in het algemeen. Dat blijkt uit de grote stroom internationale waarderingen. De grootste erkenning kreeg het domein in 2010 door gekozen te worden tot ‘beste wijndomein voor witte wijn in Duitsland’ in de vooraanstaande gids van Eichelmann. Dezelfde titel werd in 2014 verleend door Gault Millau.

Wijnspeciaalzaak Het Depot van Rootring-wijnen uit Alkmaar verkoopt diverse wijnen van het fantastische wijnhuis Wittmann. Kom langs en we geven u graag advies.
Geopend van woensdag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur
en zaterdag van 10.00-17.00 uur. Fijne wijnweek en tot ziens in de winkel!

wittmann-riesling