Wijnproeverij

Thema proeverij

Thema: in de maand juli is er geen thema proeverij i.v.m. de vakantie periode. Wél is er een wijn & spijs avond, voor meer informatie zie hieronder.
Wanneer: augustus
Waar: Fnidsen 97
Start: 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: 19,50 euro
Aanmelden: info@rootring-wijnen.nl

Wijn & Spijs avond onder leiding van een gastsommelier

15 juli 2019 Wijn & Spijs avond onder leiding van Patrick Uyttewaal | Inkoper en accountmanager Kwast Wijnkopers


Maandag 15 juli neemt Patrick u mee op wijnavontuur.
Hij laat u kennis maken met zijn favoriete wijnen. Zijn favoriete is onder andere: Barón de Ley Reserva 3 Viñas.
Dit alles onder begeleiding van een heerlijk 4-gangen menu van Chefkok Sam Piscaer.

Over Patrick
Patrick is inkoper en accountmanager voor Kwast Wijnkopers. Kwast Wijnkopers is een familiebedrijf dat sinds 1978 kwaliteitswijnen importeert en distribueert aan de betere wijnspeciaalzaken en gastronomie in Nederland.
Patrick zijn quote is dan ook ‘hoe meer wijn je proeft, hoe meer je gaat voor elegantie.’
Een goed voorbeeld hiervan is de Varietal Graciano. Een zeldzame wijn gemaakt van de gelijknamige druif, geproduceerd door Ginzales Rodrigues van Barón de Ley uit Rioja.

 

 

Wat kunt u verwachten?
U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 57,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten?

Locatie:
Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Agenda:
19 augustus Bart Visser | Docent ROC Horizon Collega, horeca afdeling, sommelier geweest bij o.a. Restaurant TOV & Merlet
16 september Vincent Veer | Accountmanager Résidence wijnen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.

 

Privé proeverij op maat

Rootring-wijnen organiseert regelmatig proeverijen waar je in contact kunt komen met een grote diversiteit aan wijnen uit verschillende landen, gemaakt van verschillende druivensoorten. Uiteraard gepaard met deskundige uitleg over wat je proeft. 

Daarnaast is het ook mogelijk om in samenwerking met ons een proeverij te organiseren. Samen met vrienden, familie, collega’s of (zaken)relaties een middag of avond heerlijke wijnen proeven en ontdekken welke wijn het beste bij jou en je favoriete gerechten past.

In overleg stellen we een proeverij-op-maat voor je samen. Gezelligheid vormt hierbij de rode draad. Jij en je gasten ervaren waar je op kunt letten tijdens de proeverij. Vanaf de kleur, de neus tot en met de afdronk laten wij je op positieve wijze genieten van de verschillende wijnen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@rootring-wijnen.nl of bel 072-5151250.

Standaard Proeverij!
Een ‘standaard’ proeverij in ons proeflokaal bestaande uit een bubbel en 7 wijnen met begeleidende hapjes, twee uit de keuken van restaurant – hotel – wijnlounge ’t Fnidsen, kost tot en met 10 personen € 225,00. Elke extra persoon is € 27,50. Het thema van de proeverij is in overleg, alsmede aantal witte en rode wijnen. Deze wordt begeleid door Jonna Cupido en Joke de Boer.