Wijnproeverij

Thema: Argentinië proeverij
Wanneer: 21 maart 2019
Waar: Fnidsen 97
Start: 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: 19,50 euro
Aanmelden: koop hier uw ticket 

Argentinië is het meest belangrijke wijnland van Zuid-Amerika en mag zich wereldwijd zelfs bij de top voegen van grootste wijnproducenten. In het land zelf wordt er veel wijn gedronken en ongeveer een kwart van de wijn wordt geëxporteerd.
 
Het grootste gedeelte van de wijngaarden ligt aan de voet van het Andes gebergte. De meeste wijngaarden zijn aangeplant op zo’n zeshonderd meter hoogte, maar er zijn flinke uitschieters. Op sommige plekken, waar het anders echt te warm is, liggen de wijngaarden op wel tweeduizend meter hoogte.
 
Malbec is de meest dominante druivensoort in Argentinië en produceert volle, rijpe wijnen met smaken van zwart fruit en kruiden. In een blend wordt Malbec vaak gecombineerd met Cabernet Sauvignon. Op de tweede plaats komt Bonarda, iets minder bekend bij het grote publiek. Van deze druivensoort worden zeer fruitige wijnen gemaakt. De druif Torrontés is op het gebied van witte wijn het paradepaardje van het Zuid-Amerikaanse land. Een goed glas Torrontés kenmerkt zich door veel fruit, een bloemige geur en mooie zuren.
Bestel snel je ticket en laat je verrassen door al het moois wat Argentinië te bieden heeft.

VOL = VOL!

 

Rootring-wijnen organiseert regelmatig proeverijen waar je in contact kunt komen met een grote diversiteit aan wijnen uit verschillende landen, gemaakt van verschillende druivensoorten. Uiteraard gepaard met deskundige uitleg over wat je proeft. 

Daarnaast is het ook mogelijk om in samenwerking met ons een proeverij te organiseren. Samen met vrienden, familie, collega’s of (zaken)relaties een middag of avond heerlijke wijnen proeven en ontdekken welke wijn het beste bij jou en je favoriete gerechten past.

In overleg stellen we een proeverij-op-maat voor je samen. Gezelligheid vormt hierbij de rode draad. Jij en je gasten ervaren waar je op kunt letten tijdens de proeverij. Vanaf de kleur, de neus tot en met de afdronk laten wij je op positieve wijze genieten van de verschillende wijnen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@rootring-wijnen.nl
of bel 06-42116864