Wijnproeverij

Thema proeverij

Thema: Catalonië proeverij
Wanneer: 15 augustus 2019
Waar: Fnidsen 97
Start: 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: 19,50 euro
Aanmelden: Koop hier je ticket(s) 

Deze provincie in het noordoosten van Spanje combineert het zonnige, mediterrane leven met zakelijkheid en dynamiek. Catalonië is vooruitstrevend en modern, maar altijd met respect voor tradities. Dit vind je ook in de Catalaanse wijnen terug. In de afgelopen tien jaar zijn de wijnen moderner en toegankelijker geworden. Hoewel iedere regio in het gebied zijn eigen, herkenbare stijl heeft behouden, zijn de wijnen lichter, strakker, subtieler.

De internationaal meest bekende Catalaanse wijnen komen uit de Penedès, het kustgebied net onder Barcelona. In de afgelopen jaren worden er steeds meer Cava gedronken.

Reis je verder naar het zuiden, dan wordt het gebied verder landinwaarts steeds ruiger, met grote hoogteverschillen. De wijngaarden in Priorat zijn indrukwekkend: op de kleine plateautjes tussen de steile hellingen staan steeds maar een paar rijen wijnstokken aangeplant. Door deze verspreide ligging van de wijnstokken is het bijna onmogelijk de wijngaarden machinaal te bewerken. De verkoelende zeewind die in de loop van de middag opsteekt geeft de druiven ruimschoots de kans om hun aroma’s te ontwikkelen. De wijnen uit dit gebied hebben veel smaak en concentratie. Vroeger stond dit gebied bekend om zijn stevige, bijna ontoegankelijke wijnen, die vrijwel alleen voor de Spaanse consumptie werden gebruikt. Maar nu ook de rest van de wereld Priorat heeft ontdekt als wijngebied, zijn de wijnen lichter en toegankelijker geworden. Moderne vinificatietechnieken en het blenden met andere (internationale) druivenrassen hebben ervoor gezorgd dat de wijnen bij een groeiend aantal wijnliefhebbers bekend en geliefd zijn. Deze veranderingen zijn in gang gezet door René Barbier, in sommige delen van de wereld ook wel de ‘Prince of Priorat’ genoemd.

Duidelijk is dat wijnmakers in Catalonië niet stil zitten. Ze zijn constant bezig om met nieuwe ideeën en technieken de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren en hun eigen identiteit neer te zetten. Dit geeft verrassende, mooie wijnen, die Spanje als wijnland een nieuw, aantrekkelijk gezicht geven.

Wijn & Spijs avond onder leiding van een gastsommelier

20 augustus 2019 Wijn & Spijs avond onder leiding van Patrick Visser | Docent ROC van Amsterdam


Dinsdag 20 augustus neemt Bartu mee op wijnavontuur.
Hij laat u kennis maken met zijn favoriete wijnen. Naast zijn passie voor wij heeft hij ook een enorme liefde voor bier. Hij is dan ook onlangs samen met vrienden Brothers in BEER gestart.

Over Bart
Bart heeft in het verleden al voor een verscheidenheid aan restaurants mogen werken in het hogere segment, waaronder: Hotel Restaurant Merlet, Restaurant TOV en Hotel Restaurant Imko’s Puur Zee.

 

 

 

 

 

Wat kunt u verwachten?
U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 57,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten?

Locatie:
Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

maandag gesloten
Dinsdag, woensdag 16.00-00.00 geopend
Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 09.00-00.00 geopend

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Agenda:
17 september Vincent Veer | Accountmanager Résidence wijnen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.

 

Privé proeverij op maat

Rootring-wijnen organiseert regelmatig proeverijen waar je in contact kunt komen met een grote diversiteit aan wijnen uit verschillende landen, gemaakt van verschillende druivensoorten. Uiteraard gepaard met deskundige uitleg over wat je proeft. 

Daarnaast is het ook mogelijk om in samenwerking met ons een proeverij te organiseren. Samen met vrienden, familie, collega’s of (zaken)relaties een middag of avond heerlijke wijnen proeven en ontdekken welke wijn het beste bij jou en je favoriete gerechten past.

In overleg stellen we een proeverij-op-maat voor je samen. Gezelligheid vormt hierbij de rode draad. Jij en je gasten ervaren waar je op kunt letten tijdens de proeverij. Vanaf de kleur, de neus tot en met de afdronk laten wij je op positieve wijze genieten van de verschillende wijnen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@rootring-wijnen.nl of bel 072-5151250.

Standaard Proeverij!
Een ‘standaard’ proeverij in ons proeflokaal bestaande uit een bubbel en 7 wijnen met begeleidende hapjes, twee uit de keuken van restaurant – hotel – wijnlounge ’t Fnidsen, kost tot en met 10 personen € 225,00. Elke extra persoon is € 27,50. Het thema van de proeverij is in overleg, alsmede aantal witte en rode wijnen. Deze wordt begeleid door Jonna Cupido en Joke de Boer.