Wijnproeverij

 

15 oktober Wijn & Spijs avond onder leiding van de wijnmaker van Paul Cluver,
Andries Burger.


Andries Burger Paul Cluver Rootring Wijnen Wijn en Spijs avondAndries is één
van Cluvers trouwe werknemers. Hij produceert al 13 jaar lang wijn bij Paul Cluver en is getrouwd met de oudste dochter van Dr. Cluver, Inge.

Hoewel hij verschillende prijzen en onderscheidingen voor de wijnen heeft binnengesleept, plakt hij nooit de award-stickers op de wijnflessen. “Aan het einde van de dag draait het om de kwaliteit van de wijn. Ik heb liever dat mensen genieten van een goede wijn dan dat ze praten over de gewonnen award en vervolgens de fles niet leegdrinken”.

Al jaren behoort Paul Cluver tot de top 10 in Zuid-Afrika. Paul Cluver Sr. plantte als eerste wijngaarden aan in dit koele gebied Elgin, gelegen aan de kust, waar appelbomen en mist nog steeds de vallei vullen. Wijnmaker Andries Burger en Paul Cluver jr zijn beide bezeten van Riesling, Gewurztraminer en Bourgogne en dan is Elgin een van de beste regio’s om deze hoge kwaliteit te maken. De witte wijnen zijn zeer zuiver en hebben spanning die we voornamelijk in de Oude Wereld tegenkomen. De Pinot Noir is een van de beste en best betaalbare voorbeelden die op dit moment uit dit prachtige land verkrijgbaar is.

 

Wat kunt u verwachten?
U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 59,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten?

Locatie:
Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen:
Woensdag t/m vrijdag 11.00 – 18.00 geopend
Zaterdag 10.00 – 17.30 geopend

Wijnlounge ’t Fnidsen:
Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag 16.00-00.00 geopend
Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 09.00-00.00 geopend

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.

Thema proeverij

Thema: Languedoc/Roussillon
Wanneer: 17 oktober  2019
Waar: Fnidsen 97
Start: 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: €19,50 euro
Aanmelden: Koop hier je ticket(s) 

De allergrootste Franse wijnsteek is Languedoc-Roussillon. Het strekt zich uit langs de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Het gebied met schrale hellingen, een droog klimaat en veel zon biedt in principe de ideale natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor het maken van mooie wijnen.

Privé proeverij op maat

Rootring-wijnen organiseert regelmatig proeverijen waar je in contact kunt komen met een grote diversiteit aan wijnen uit verschillende landen, gemaakt van verschillende druivensoorten. Uiteraard gepaard met deskundige uitleg over wat je proeft. 

Daarnaast is het ook mogelijk om in samenwerking met ons een proeverij te organiseren. Samen met vrienden, familie, collega’s of (zaken)relaties een middag of avond heerlijke wijnen proeven en ontdekken welke wijn het beste bij jou en je favoriete gerechten past.

In overleg stellen we een proeverij-op-maat voor je samen. Gezelligheid vormt hierbij de rode draad. Jij en je gasten ervaren waar je op kunt letten tijdens de proeverij. Vanaf de kleur, de neus tot en met de afdronk laten wij je op positieve wijze genieten van de verschillende wijnen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@rootring-wijnen.nl of bel 072-5151250.

Standaard Proeverij!
Een ‘standaard’ proeverij in ons proeflokaal bestaande uit een bubbel en 6 wijnen met begeleidende hapjes, twee uit de keuken van restaurant – hotel – wijnlounge ’t Fnidsen, kost tot en met 10 personen € 325,00. Elke extra persoon is € 37,50. Het thema van de proeverij is in overleg, alsmede aantal witte en rode wijnen. Deze wordt begeleid door het team van Rootring-wijnen.