Wijnproeverij

Thema: Italië proeverij
Wanneer: 15 november
Waar: Fnidsen 97
Start: 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: 15,00 euro
Aanmelden: VOL

De Grieken noemden Italië vroeger Oenotria (Wijnland). Een zeer toepasselijke naam. Italië is een wijnland bij uitstek.
Groot, gevarieerd en voor een deel nog onbekend. Dit komt misschien wel omdat de Italianen hun grenzeloze creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. Zie het duizelingwekkende aantal wijnen en bijbehorende (herkomst)benamingen. Italië is eeuwenlang een land geweest van onafhankelijke regio’s met elk een eigen identiteit in taal en gebruiken, in de keuken en in de wijnbouw. Aan de andere kant heeft Italië altijd open gestaan voor invloeden van buitenaf en dat heeft zijn sporen achtergelaten in de wijngaarden.
Italië is in meerdere opzichten uniek. Geen enkel ander land kan zich er op beroemen dat het wijnbouw heeft in alle gewesten, van het hoge noorden tot in het diepe zuiden. En hoewel Italië een mediterraan land is, zorgt de verspreiding van wijnbouwgebieden over het hele land ervoor dat de druiven onder wisselende klimaatomstandigheden groeien.
Al met al kent het land een enorme diversiteit aan inheemse en internationale druivenrassen.
Bestel snel je ticket en laat je verrassen door al het moois wat Italië te bieden heeft.
Overigens is dit de laatste proeverij van het jaar, gezien de kerstdrukte. VOL = VOL!


 

 

Rootring-wijnen organiseert regelmatig proeverijen waar je in contact kunt komen met een grote diversiteit aan wijnen uit verschillende landen, gemaakt van verschillende druivensoorten. Uiteraard gepaard met deskundige uitleg over wat je proeft. 

Daarnaast is het ook mogelijk om in samenwerking met ons een proeverij te organiseren. Samen met vrienden, familie, collega’s of (zaken)relaties een middag of avond heerlijke wijnen proeven en ontdekken welke wijn het beste bij jou en je favoriete gerechten past.

In overleg stellen we een proeverij-op-maat voor je samen. Gezelligheid vormt hierbij de rode draad. Jij en je gasten ervaren waar je op kunt letten tijdens de proeverij. Vanaf de kleur, de neus tot en met de afdronk laten wij je op positieve wijze genieten van de verschillende wijnen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@rootring-wijnen.nl
of bel 06-42116864