Wijnlounge

Laat je gidsen door meer dan 30 wijnen.

Klik hier voor de wijnkaart.

Deze meer dan 30 wijnen kunt u proeven in de wijnlounge aan ’t Fnidsen 107, het leukste restaurant van Alkmaar.
Sinds september 2017 zijn Sam Piscaer en Martijn Rootring samen gaan werken.

Sam iemand die wel weet hoe je iets lekkers op tafel zet. Hij zet elke 6 tot 8 weken nieuwe gerechten op de kaart met bijpassende wijnen. Je hebt de keuze tussen a la carte en een wisselend chefs menu. Deze wordt elke 2 weken vernieuwd. Naast het diner kunt u ook ontbijten of lunchen in ’t Fnidsen.

Martijn is vinoloog en kennen we vooral van zijn mooie wijnspeciaalzaak “Rootring-wijnen” op het Fnidsen 97. Martijn verzorgt, niet heel verrassend, de wijnen. In de wijnlounge kan je lekker borrelen, met meer dan 30 glazen wijn op de kaart en heerlijke borrelhapjes, die allemaal huisgemaakt zijn.
Naast bites als voorgerecht kunt u nu ook genieten van een hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch en kunt u afsluiten met een kaasplankje en dessert.

De maandelijkse thema proeverijen in het proeflokaal van Rootring wijnen, boven de wijnspeciaalzaak worden zo enthousiast ontvangen, dat wij u iedere maand willen verrassen met een gastsommelier avond vol wijn & spijs op niveau in restaurant ’t Fnidsen.
Dit wordt net als de themaproeverij, een terugkerende avond, namelijk iedere 3e maandag van de maand.

Wijn & Spijs avond onder leiding van een gastsommelier

15 juli 2019 Wijn & Spijs avond onder leiding van Patrick Uyttewaal | Inkoper en accountmanager Kwast Wijnkopers

   
Maandag 15 juli neemt Patrick u mee op wijnavontuur.
Hij laat u kennis maken met zijn favoriete wijnen. Zijn favorieten is onder andere: 
Barón de Ley Reserva 3 Viñas.
Dit alles onder begeleiding van een heerlijk 4-gangen menu van Chefkok Sam Piscaer. 

Over Patrick
Patrick is inkoper en accountmanager voor Kwast Wijnkopers. Kwast Wijnkopers is een familiebedrijf dat sinds 1978 kwaliteitswijnen importeert en distribueert aan de betere wijnspeciaalzaken en gastronomie in Nederland.
Patrick zijn quote is dan ook ‘hoe meer wijn je proeft, hoe meer je gaat voor elegantie.’ Een goed voorbeeld hiervan is de Varietal Graciano. Een zeldzame wijn gemaakt van de gelijknamige druif, geproduceerd door Ginzales Rodrigues van Barón de Ley uit Rioja.

 

 

Wat kunt u verwachten?
U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 57,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten? 

Locatie:
Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Agenda:
19 augustus Bart Visser | Docent ROC Horizon Collega, horeca afdeling, sommelier geweest bij o.a. Restaurant TOV & Merlet
16 september Vincent Veer | Accountmanager Résidence wijnen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.