Wijnlounge

Laat je gidsen door meer dan 30 wijnen.

Klik hier voor de wijnkaart.

Deze meer dan 30 wijnen kunt u proeven in de wijnlounge aan ’t Fnidsen 107, het leukste restaurant van Alkmaar.
Sinds september 2017 zijn Sam Piscaer en Martijn Rootring samen gaan werken.

Martijn is vinoloog en kennen we vooral van zijn mooie wijnspeciaalzaak “Rootring-wijnen” op het Fnidsen 97. Martijn verzorgt, niet geheel verrassend, de wijnen. In de wijnlounge kan je lekker borrelen, met meer dan 30 open wijnen op de kaart en heerlijke borrelhapjes, die allemaal huisgemaakt zijn.

De maandelijkse thema proeverijen in het proeflokaal van Rootring wijnen, boven de wijnspeciaalzaak worden zo enthousiast ontvangen, dat wij u eens per drie maanden, willen verrassen met een Wijnmakers avond vol wijn & spijs op niveau in de wijnlounge van ’t Fnidsen.

Een proeverij van 3 / 6 en 9 glazen behoort ook tot de mogelijkheden in onze sfeervolle wijnlounge. 

https://www.fnidsenalkmaar.nl/wijnlounge

 

WIJN en SPIJS

Dinsdag 21 januari 2020: Italiaanse avond 
Wijnmaker Erik den Dunnen, succesvolle Nederlander in het buitenland altijd leuk. 

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog  door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

De vulkanische bodem, druivenrassen als Greco, Fiano en Aglianico, gecombineerd met de grote verschillen in dag- en nachttemperatuur bepalen de zeer gunstige voorwaarden voor wijnbouw in de provincie Avellino, ook bekend als Irpinia. Daar voegen ze bij Le Masciare wijngaarden op de juiste plekken, passie, kennis, ervaring en heel hard werken aan toe. Een gerenommeerd journalist als Ian d’Agata is dit niet ontgaan en hij merkte op: ‘Based on this wine, I’d say there is considerable promise here, particular so with the recent hiring of talented consulting winemaker Emiliano Falsini.’

Afbeelding voor fabrikant Le Masciare                       

Uve aglianicoLe nostre vigne

Wat kunt u verwachten?

U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 69,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten?

Locatie:
Wijnlounge ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen:

Woensdag t/m vrijdag 11.00 – 18.00 geopend
Zaterdag 10.00-17.30 geopend

Wijnlounge ’t Fnidsen:
Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag 16.00-00.00 geopend 
Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 09.00-00.00 geopend 

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.