Wijnlounge

Laat je gidsen door meer dan 30 wijnen.

Klik hier voor de wijnkaart.

Deze meer dan 30 wijnen kunt u proeven in de wijnlounge aan ’t Fnidsen 107, het leukste restaurant van Alkmaar.
Sinds september 2017 zijn Sam Piscaer en Martijn Rootring samen gaan werken.

Martijn is vinoloog en kennen we vooral van zijn mooie wijnspeciaalzaak “Rootring-wijnen” op het Fnidsen 97. Martijn verzorgt, niet geheel verrassend, de wijnen. In de wijnlounge kan je lekker borrelen, met meer dan 30 open wijnen op de kaart en heerlijke borrelhapjes, die allemaal huisgemaakt zijn.

De maandelijkse thema proeverijen in het proeflokaal van Rootring wijnen, boven de wijnspeciaalzaak worden zo enthousiast ontvangen, dat wij u eens per drie maanden, willen verrassen met een Wijnmakers avond vol wijn & spijs op niveau in de wijnlounge van ’t Fnidsen.

Een proeverij van 3 / 6 en 9 glazen behoort ook tot de mogelijkheden in onze sfeervolle wijnlounge. 

https://www.fnidsenalkmaar.nl/wijnlounge

 

WIJN en SPIJS

Dinsdag 21 april 2020: Thema: Wijnhuis Keller, Baden, Duitsland!

Weingut Keller is een familiebedrijf in het Duitse wijngebied Rheinhessen, gevestigd te Flörsheim-Dalsheim. Het werd opgericht in 1789 toen de familie Keller uit Zwitserland naar de huidige locatie emigreerde. De wijngaarden van de Hubacker, die al beschreven werd in 1490, zijn het allereerste wijngaardbezit van Keller.

Klaus Keller en zijn zoon Klaus-Peter bezitten 19,5 ha wijngaarden. Klaus-Peter en Julia Keller zijn beiden gediplomeerd oenoloog en vormen sinds 2001 een geweldig wijnmakers team. Klaus-Peter liep belangrijke stages bij enkele grote namen in de Franse Bourgogne: Armand Rousseau en Hubert Lignier. Julia bleef dichter bij huis, o.a. bij Robert Weil in de Rheingau. De belangrijkste Duitse wijngids van Eichelmann zegt “De Kellers begrijpen perfect waar het bij grote rieslingwijnen op aankomt.” Het Weingut verbouwt vooral riesling, maar de witte en rode burgunders hebben ook een formidabele hoge standaard, direct al vanaf de eenvoudigere ‘Gutsweine’. De affiniteit met grote cru’s uit Bourgognes wordt vaak aangehaald. Ook straalt de klasse af van de witte wijnen van silvaner, rieslaner en scheurebe, die dan ook terecht om aandacht vragen.

Het gebied waar Keller zich bevindt, noemt men Hügelland (heuvelland). De wijngaarden liggen rond de gemeentes Flörsheim-Dalsheim en Westhofen met als topwijngaarden Morstein, Kirchspiel, Absterde, Pettenthal en Hubacker. Dit Hügelland bezit een voor Duitsland lang vergeten, maar unieke en afwijkende kalkuitstulping in de bodem en is daarmee qua ondergrond totaal verschillend van de bekendere ‘toplagen’ van de Mosel, Nahe, Rheingau en zelfs de Pfalz. Klaus-Peter Keller heeft het gebied aan de hand van systematisch bodemonderzoek herontdekt en tamelijk recent tot ontwikkeling gebracht.

Wat kunt u verwachten?

U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 69,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten?

Locatie:
Wijnlounge ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Openingstijden: Wijnlounge ’t Fnidsen:
Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag 16.00-00.00 geopend 
Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 09.00-00.00 geopend 

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl of www.fnidsenalkmaar.nl 

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.