Wijnlounge

Laat je gidsen door meer dan 30 wijnen.

Klik hier voor de wijnkaart.

Deze meer dan 30 wijnen kunt u proeven in de wijnlounge aan ’t Fnidsen 107, het leukste restaurant van Alkmaar.
Sinds september 2017 zijn Sam Piscaer en Martijn Rootring samen gaan werken.

Sam, iemand die wel weet hoe je iets lekkers op tafel zet. Hij zet elke 6 tot 8 weken nieuwe gerechten op de kaart met bijpassende wijnen. Je hebt de keuze uit a la carte en een wisselend chefs menu. Deze wordt elke 2 weken vernieuwd. Naast het diner kunt u ook ontbijten of lunchen in ’t Fnidsen.

Martijn is vinoloog en kennen we vooral van zijn mooie wijnspeciaalzaak “Rootring-wijnen” op het Fnidsen 97. Martijn verzorgt, niet geheel verrassend, de wijnen. In de wijnlounge kan je lekker borrelen, met meer dan 30 open wijnen op de kaart en heerlijke borrelhapjes, die allemaal huisgemaakt zijn.
Naast bites als voorgerecht kunt u nu ook genieten van een hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch en kunt u afsluiten met een kaasplankje en dessert.

De maandelijkse thema proeverijen in het proeflokaal van Rootring wijnen, boven de wijnspeciaalzaak worden zo enthousiast ontvangen, dat wij u iedere eens per drie maanden, de derde dinsdag van die maand willen verrassen met een gastsommelier avond vol wijn & spijs op niveau in restaurant ’t Fnidsen.
15 oktober is de eerst volgende zie hieronder bericht. In 2020 januari, april en juli. 

https://www.fnidsenalkmaar.nl/wijnlounge

15 oktober Wijn & Spijs avond onder leiding van de wijnmaker van Paul Cluver,
Andries Burger.


Andries Burger Paul Cluver Rootring Wijnen Wijn en Spijs avond
Andries is één van Cluvers trouwe werknemers. Hij produceert al 13 jaar lang wijn bij Paul Cluver en is getrouwd met de oudste dochter van Dr. Cluver, Inge.

Hoewel hij verschillende prijzen en onderscheidingen voor de wijnen heeft binnengesleept, plakt hij nooit de award-stickers op de wijnflessen. “Aan het einde van de dag draait het om de kwaliteit van de wijn. Ik heb liever dat mensen genieten van een goede wijn dan dat ze praten over de gewonnen award en vervolgens de fles niet leegdrinken”.

Al jaren behoort Paul Cluver tot de top 10 in Zuid-Afrika. Paul Cluver Sr. plantte als eerste wijngaarden aan in dit koele gebied Elgin, gelegen aan de kust, waar appelbomen en mist nog steeds de vallei vullen. Wijnmaker Andries Burger en Paul Cluver jr zijn beide bezeten van Riesling, Gewurztraminer en Bourgogne en dan is Elgin een van de beste regio’s om deze hoge kwaliteit te maken. De witte wijnen zijn zeer zuiver en hebben spanning die we voornamelijk in de Oude Wereld tegenkomen. De Pinot Noir is een van de beste en best betaalbare voorbeelden die op dit moment uit dit prachtige land verkrijgbaar is.

 

Wat kunt u verwachten?
U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 59,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten?

Locatie:
Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen:

Woensdag t/m vrijdag 11.00 – 18.00 geopend
Zaterdag 10.00-17.30 geopend

Wijnlounge ’t Fnidsen:
Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag 16.00-00.00 geopend 
Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 09.00-00.00 geopend 

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.