Wijnlounge

Laat je gidsen door meer dan 30 wijnen.

Klik hier voor de wijnkaart.

Deze meer dan 30 wijnen kunt u proeven in de wijnlounge aan ’t Fnidsen 107, het leukste restaurant van Alkmaar.
Sinds september 2017 zijn Sam Piscaer en Martijn Rootring samen gaan werken.

Sam, iemand die wel weet hoe je iets lekkers op tafel zet. Hij zet elke 6 tot 8 weken nieuwe gerechten op de kaart met bijpassende wijnen. Je hebt de keuze uit a la carte en een wisselend chefs menu. Deze wordt elke 2 weken vernieuwd. Naast het diner kunt u ook ontbijten of lunchen in ’t Fnidsen.

Martijn is vinoloog en kennen we vooral van zijn mooie wijnspeciaalzaak “Rootring-wijnen” op het Fnidsen 97. Martijn verzorgt, niet geheel verrassend, de wijnen. In de wijnlounge kan je lekker borrelen, met meer dan 30 open wijnen op de kaart en heerlijke borrelhapjes, die allemaal huisgemaakt zijn.
Naast bites als voorgerecht kunt u nu ook genieten van een hoofdgerecht vis, vlees of vegetarisch en kunt u afsluiten met een kaasplankje en dessert.

De maandelijkse thema proeverijen in het proeflokaal van Rootring wijnen, boven de wijnspeciaalzaak worden zo enthousiast ontvangen, dat wij u iedere maand willen verrassen met een gastsommelier avond vol wijn & spijs op niveau in restaurant ’t Fnidsen.
Dit wordt net als de themaproeverij, een terugkerende avond, namelijk iedere 3e dinsdag van de maand.

Wijn & Spijs avond onder leiding van een gastsommelier

20 augustus 2019 Wijn & Spijs avond onder leiding van Bart Visser| Docent ROC Amsterdam

Dinsdag 20 augustus neemt Bart u mee op wijnavontuur.
Bart is docent Wijn aan de Hotelschool aan van Amsterdam en sommelier. 

Over Bart
‘Ik ben pas op latere leeftijd in aanraking gekomen met wijn toen ik bij restaurant-hotel Merlet in Schoorl begon. Maar op dat moment was ik meteen verkocht en wilde ik eigenlijk alles weten. Dit resulteerde in veel erover praten, proeven, vragen en eindeloos studeren … De uitspraak ‘een leven lang leren’ is voor mij een uitspraak die helemaal geldt voor wijn!

Na mijn tijd bij Merlet ben ik overgestapt naar TOV in Schagen om zo door te stromen naar de Hotelschool in Amsterdam, waar ik mijn kennis kan overdragen aan de nieuwe lichting sommeliers.
 
Wat de mens vaak zoekt in het leven, zoek ik in wijn: balans. Het spel tussen fruit, zuren, tannine, suiker en houtlagering moet allemaal met elkaar samen komen. Op dit moment trekken Spanje en Zuid-Afrika erg mijn aandacht qua wijnlanden, vooral door de kwaliteitsslag die ze de afgelopen jaren hebben gemaakt.
 
Kom dinsdag 20 augustus samen met mij proeven, delen, leren en ervaren over de verschillende wijn-spijscombinaties.
 
Groet Bart’

 

Wat kunt u verwachten?
U komt binnen en krijg een heerlijk glas mousserende wijn aangeboden. Dit is het officiële startsein voor een mooie avond. Vier gangen genieten van bijzondere smaken met bijpassende, exclusieve wijnen, met de uitleg waarom een wijn juist wel of niet bij een gerecht past. De avond wordt afgesloten met een kop koffie of thee met heerlijk eigengemaakte friandises. Dit alles wordt u aangeboden voor de all-in prijs van € 57,50 per persoon. Ziet u zichzelf hier al zitten? 

Locatie:
Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
072-8443234

Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag 16.00-00.00 geopend 
Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 09.00-00.00 geopend 

Opgeven via:
info@rootring-wijnen.nl

Dieetwensen:
Graag aangeven bij uw reservering samen met het aantal personen

Agenda:
16 september Vincent Veer | Accountmanager Résidence wijnen

Tot ziens in het ’t Fnidsen, wijnlounge. Tel: 0728443432
Klik hier om de website van hotel – restaurant – wijnlounge ’t Fnidsen te bezoeken.