Domaine Puy Servain

Afgestudeerd aan het Instituut voor oenologie van Bordeaux, begon Daniel Hecquet zijn oenologen-carrière op Château d’Yquem, waar hij onder de indruk was van de creativiteit en de strenge eisen die gesteld werden. Acht jaar werkte hij bij het oenologisch laboratorium CIVRB (Conseil Interprofessionnel des Vins de la Région de Bergerac) en hij gaf oenologielessen in Bordeaux, waardoor hij een gedegen theoretische achtergrond heeft en veel bedrijven in de Bergerac hem als consultant gebruiken. Daniel heeft het beheer van het familielandgoed Château Puy Servain onder zijn hoede; dat ligt in Montravel, een stuk van de Bergerac dat eigenlijk meer verlengstuk van St Emilion is. De bevlogen Daniel is er bijna in zijn eentje voor verantwoordelijk geweest, dat deze wijnen onder Montravel in plaats van onder Bergerac kunnen worden uitgebracht. De wijnen zijn puur met een opvallende kwaliteit: Bordeauxkwaliteit tegen Bergeracprijzen.