Wijncursussen

Rootring-wijnen, wijn met een verhaal en dat proef je!

Unieke wijncursussen en basis wijn cursus  bij Rootring-wijnen in Alkmaar.
Wil je als hobbywijnkenner of als medewerker van horeca / wijnspeciaalzaak je wijnkennis vergroten?
Geef je dan op voor deze unieke wijncursussen bij Rootring-wijnen in Alkmaar.

De cursussen wordt verzorgd door enthousiaste vinologen en een wijndocent. Voor meer informatie of aanmelden graag contact opnemen met Rootring- wijnen.  

Basis wijn cursus 

Unieke basis cursus bij Rootring-wijnen in Alkmaar
Drie avonden wordt er informatie gegeven, binnen het thema, over de karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden, smaakfactoren (kleur, geur, smaak en afdronk), de wijnbouw, wijnetiket en vinificatie methodes. Naast de theorie worden er 8 verschillende kwaliteitswijnen geproefd, passend bij het thema van de avond. We serveren kleine hapjes bij de wijnen.
Een mooie opstap om hier na door te gaan naar eventueel de wijncursus SVH 2 

De basiscursus  wordt verzorgd door enthousiaste vinologen. Voor meer informatie of aanmelden graag contact op nemen met Rootring-wijnen.
info@rootring-wijnen.nl

Basis wijn cursus  van 19.30 – 22.00 uur:
Donderdag 29 augustus
Donderdag 5 september
Donderdag 12 september.

Bij voldoende deelname, minimaal 8 personen, gaat deze cursus van start. 

Kosten per cursus  €97,50 (all-in, incl. BTW)

 

Wijncursus niveau SVH 2 

In 5 avonden wordt er informatie gegeven over de karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden, smaakfactoren, de wijnbouw en vinificatie methodes. Naast de theorie worden er 8 verschillende kwaliteitswijnen geproefd, passend bij het thema van de avond. Systematisch gaan wij je leren proeven via een vaste proefmethode. Bijzonder bij deze wijncursus is het feit dat iedere cursist toegang krijgt tot een interactief wijnprogramma via internet (Wijntraining Online). Met het E- learning en Game Learning progamma vind je hét interactieve digitale leermateriaal voor het wijncertificaat.

In 12 modules beschik je over gedegen wijnkennis. Daarnaast heb je meer dan voldoende praktijkgerichte kennis om er straks voor je werk of je hobby mee aan de slag te gaan.

Het is mogelijk om na de cursus, deel te nemen aan het officiële SVH wijn 2 examen.

Cursusavonden najaar 2019  19.30 – 22.00 uur:
De data is nog niet bekend. Opgeven onder voorbehoud kan middels info@rootring-wijnen.nl

Kosten SVH 2 €225,- (alle-in, incl. BTW).

Wijncursus niveau SVH 3

In 8 avonden wordt er informatie gegeven over de karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden, smaakfactoren, de wijnbouw en vinificatie methodes. Naast de theorie worden er 8 verschillende kwaliteitswijnen geproefd, passend bij het thema van de avond. Systematisch gaan wij je leren proeven via een vaste proefmethode. Bijzonder bij deze wijncursus is het feit dat iedere cursist toegang krijgt tot een interactief wijnprogramma via internet (Wijntraining Online). Met het E- learning en Game Learning progamma vind je hét interactieve digitale leermateriaal voor het wijncertificaat.

In 32 modules beschik je over gedegen wijnkennis. Daarnaast heb je meer dan voldoende praktijkgerichte kennis om er straks voor je werk of je hobby mee aan de slag te gaan.

Het is mogelijk om na de cursus, deel te nemen aan het officiële SVH wijn 3 examen. Dit examen is een vereiste om te worden toegelaten tot de opleiding van Vinoloog (SVH4).

Cursusavonden voorjaar 2019  19.30 – 22.00 uur:
Woensdag 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november en 27 november.
Opgeven onder voorbehoud kan middels info@rootring-wijnen.nl

Kosten SVH 3 €475,- (alle-in, incl. BTW).