Wijn van de week

ROOTRING-WIJNEN, WIJN MET EEN VERHAAL EN DAT PROEF JE!

Over wijn wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij vinden dat je wijn moet proeven. Goede wijn, gemaakt met passie. Vaak met typische druiven voor het land of de regio. Authenticiteit is dan ook één van de kernbegrippen bij Rootring-wijnen en achter onze wijnen zit altijd een bijzonder verhaal. Je kent ze wel, speciale momenten of gelegenheden met vrienden of familie. Ze verdienen een speciale wijn, een wijn die je misschien niet iedere dag drinkt.
Bij ons vind je ook deze wijnen!

Gavi di Gavi “Minaia” Nicola Bergaglio

Vinificatie:

De Gavi-wijnstreek is gelegen in het zuidoosten van de provincie Alessandria, zeer dicht bij Ligurië. In deze streek worden de modieuze Gavi di Gavi en Cortese di Gavi geproduceerd. Binnen de DOCG vinden we kalkhoudende bodems die zorgen voor terroirwijnen met citrustonen, mineraliteit, elegantie en finesse. De Minaia Gavi di Gavi Nicola Bergaglio wordt voor 100% uit de Cortese-druif gemaakt. De Minaia Gavi di Gavi Nicola Bergaglio is een verrassende wijn, mineralig en rond. De wijn wordt ook wel de Chablis van Italië genoemd. Heerlijk in combinatie met een gamba, gemarineerd in olijfolie, limoen en peterselie.

De wijn kost normaal €14,85 maar is deze week te koop voor €13,35.

(let op: deze wijn is alleen in de winkel te koop of op bestelling)

Openingstijden winkel: Ma t/m Vrij 11.00u-18.00u en zat 10.00u-17.30u

Meer willen weten?

Neem gerust een kijkje in de online shop of kom eens langs in onze wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen, Fnidsen 97, Alkmaar.