Wijn van de week

ROOTRING-WIJNEN, WIJN MET EEN VERHAAL EN DAT PROEF JE!

Over wijn wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij vinden dat je wijn moet proeven. Goede wijn, gemaakt met passie. Vaak met typische druiven voor het land of de regio. Authenticiteit is dan ook één van de kernbegrippen bij Rootring-wijnen en achter onze wijnen zit altijd een bijzonder verhaal. Je kent ze wel, speciale momenten of gelegenheden met vrienden of familie. Ze verdienen een speciale wijn, een wijn die je misschien niet iedere dag drinkt.
Bij ons vind je ook deze wijnen!

Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve

Elzas, Frankrijk

KLIMAAT & TERROIR: Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het zuidelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim. Kalk-, mergel-, en gipsbodems.

VINIFICATIE: Op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. DRUIVEN: pinot gris

ALCOHOL PERCENTAGE: 13,50%

GEUR & SMAAK: Droge stijl pinot gris met kruidigheid, abrikozen en andere witte vruchten. Een ronde – maar zeker geen zwoele en logge – structuur. Daarnaast, juist vanwege z’n levendig frisse karakter, heel veel lengte met een aantrekkelijke exotische spanning.

SERVEERSUGGESTIE: Lekker bij vis, gevogelte, asperges, zachte kazen en Aziatische gerechten.

WEETJE: De druiven voor deze Réserve wijn komen uit Bergheim die Lorentz bij zijn speciale boeren koopt. Hierdoor blijft de frisse stijl van het huis gewaarborgd.

De wijn kost normaal €11,90 maar is deze week te koop voor €10,70

Openingstijden winkel: Ma t/m Vrij 11.00u-18.00u en zat 10.00u-17.30u

Meer willen weten?

Neem gerust een kijkje in de online shop of kom eens langs in onze wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen, Fnidsen 97, Alkmaar.