ROOTRING-WIJNEN, WIJN MET EEN VERHAAL EN DAT PROEF JE!

Over wijn wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij vinden dat je wijn moet proeven. Goede wijn, gemaakt met passie. Vaak met typische druiven voor het land of de regio. Authenticiteit is dan ook één van de kernbegrippen bij Rootring-wijnen en achter onze wijnen zit altijd een bijzonder verhaal. Je kent ze wel, speciale momenten of gelegenheden met vrienden of familie. Ze verdienen een speciale wijn, een wijn die je misschien niet iedere dag drinkt.
Bij ons vind je ook deze wijnen!

WIJN VAN DE WEEK! €12,50

Montes Outer Limits Zapallar Vineyard Sauvignon blanc 2015

Wijn soort: Wit
Land: Chili
Wijnhuis: Montes

Druifsoort: Sauvignon blanc

Wijnbeschrijving: 

Smaakimpressie

Elegante, exotische Sauvignon Blanc van wijnhuis Montes. Sprankelend geel-groenig van kleur. Een intense geur die echt indruk maakt met veel tropisch fruit, zoals passievruchten, grapefruit en ananas. Ook perziken en meer op de achtergrond wat asperges. De smaak is gul, rijk en heeft bijzonder fijne zuren. Fris en sappig.

Culinair Advies

Bij lunch, borrel of voorgerecht. Of op een zonnig terras. Door het frisse en lichtere karakter past deze wijn vooral ook bij gerechten als zomerse salades, rauwkost, lichte vis en zeevruchten of borrelhapjes. Ook frist hij gefrituurde lekkernijen als tempura en inktvisringen op.

Deze wijn is te koop in de winkel en online
Openingstijden winkel: Woe t/m Vrij 11.00u-18.00u en zat 10.00u-17.30u

Neem gerust een kijkje in de online shop of kom eens langs in onze wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen, Fnidsen 97, Alkmaar.