ROOTRING-WIJNEN, WIJN MET EEN VERHAAL EN DAT PROEF JE!

Over wijn wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij vinden dat je wijn moet proeven. Goede wijn, gemaakt met passie. Vaak met typische druiven voor het land of de regio. Authenticiteit is dan ook één van de kernbegrippen bij Rootring-wijnen en achter onze wijnen zit altijd een bijzonder verhaal. Je kent ze wel, speciale momenten of gelegenheden met vrienden of familie. Ze verdienen een speciale wijn, een wijn die je misschien niet iedere dag drinkt.
Bij ons vind je ook deze wijnen!

WIJN VAN DE WEEK!

Waterkloof Circle of Life White 2016

Wijn soort: Wit
Land: Zuid Afrika
Streek: Stellenbosch
Wijnhuis: Waterkloof
Druifsoort: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc

 

Beschrijving:
Waterkloof Estate, in 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein word volledig Biodynamisch gewerkt.

Fantastisch! Echt steengoed. Het complete pretpakket in één slok. Fris, fruitig, ongelooflijk sappig en dan die milde zuren toe.
Ideale wijn voor na een drukke, lange werkdag, maar vooral een wijn voor bij mals gevogelte en vis in saus. En ook nog biodynamisch.
Rijke, volle wijn met tonen van perzik en noten. Complexe en lange volle afdronk met een opvallend verfrissende afdronk van natuurlijke zuren.

Waterkloof Circle of Life White 2016

 

Neem gerust een kijkje in de online shop of kom eens langs in onze wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen, Fnidsen 97, Alkmaar.