Wijn die van een uitstekende kwaliteit zijn én heel betaalbaar.


Galicië, wat maken ze daar toch prachtige wijnen uit de verschillende streken. Als je net even verder landinwaarts dan Rías Baixas gaat, kom je ook andere druiven dan Albariño tegen die hier goed kunnen gedijen. Niet dat we iets tegen Albariño hebben, maar een mix met wat andere druiven maakt de wijnen toch vaak interessanter.

Eduardo Peña 2016
Eduardo Peña heeft een kleine bodega met 7 hectare wijngaarden aan de oostkant van de provincie Ourense, in het stroomgebied van de Miño (Portugees: Minho) en zijn zijrivieren. De regenval ligt hier beduidend lager dan aan de kust, met niet meer dan 800 tot 1000 millimeter op jaarbasis (wat aan de kust meer dan 1500 millimeter kan zijn). Daardoor kunnen andere druiven eveneens mooi rijpen, zoals Treixadura, Loureiro en Godello. Deze blend bestaat uit 50% Treixadura, 15% Albariño, 10% Loureira, 20% Godello en 5% Lado.
Alle druiven worden apart vergist en rijpen op hun eigen lie, voor diepte en kracht. Een feest om te drinken: krachtig, rijp en complex, met fraaie zuren en veel diepgang. Haal je fles nu in huis met 15% korting!

Telmo Rodriguez | Gaba do Xil 2016
Zachte geur met witte bloemen, kruidigheid, gedroogd wit fruit en honing. In de mond rondeur, vol en zelfs wat romig maar mooi droog met rijp fruit, amandelen en mineralen. Heerlijk breed inzetbare witte wijn met prachtige mineraliteit. Haal je fles nu in huis met 15% korting.

In het meest onherbergzame deel van Galicie, in Noord West Spanje, tegen Portugal aan, ligt een kleine sub-zone van de Ribeira Sacra streek, de Ribeiras de Miño. Sinds de middeleeuwen wordt hier wijn verbouwd, door de monniken die hier ver van de bewoonde wereld en dus vijanden hun kloosters gingen bouwen. Hier worden onder de meest extreme omstandigheden ter wereld, wijn gemaakt. De terraswijngaarden liggen op hellingen van 60% en er wordt handmatig geoogst onder zeer zware omstandigheden. Soms kan men de wijngaarden alleen bereiken via de rivier de Sil. De temperaturen kunnen midden in de oogsttijd oplopen tot wel 40C. Daarom wordt er geoogst in kleine manden om zo snel mogelijk koel te kunnen verwerken. De belangrijkste druiven zijn voor witte wijnen de Godello en voor de rode wijnen de Mencia. De wijnen van de toonaangevende Bodega Karma do Sil, blinken uit door frisheid en concentratie. Echte wijnen voor de hedendaagse gastronomie!

Karma do Sil Godello ‘Maga’ 2016
Gelegen op de stijle hellingen langs de rivier Sil en in het hart van Ribeira Sacra voelt de Godello druif zich helemaal op zijn plek. Het resulteert in een wijn met florale aroma’s en die van grapefruit. De kracht die de wijn biedt gecombineerd met zijn frisheid maakt het gastronomisch zeer interessant maar is ook een mooi aperitief om de avond mee te starten. Haal je fles nu in huis met 15% korting.

Karma do Sil Mencia ‘Demo’ 2015
De druiven voor deze wijn worden misschien wel onder de meest extreme condities ter wereld verbouwd. Met hellingen die wel 70% stijl zijn en temperaturen die kunnen oplopen tot wel 40 graden zijn de wijnboeren genoodzaakt alles met de hand te doen. “Only on the depths of Hell can Demo be made”. Een complexe wijn met tonen van rood rijp fruit, balsamico en peper. Haal je fles nu in huis met 15% korting.