Taylor’s 325th Anniversary Limited Edition Port


Hoera! Dit jaar bestaat Taylor’s maar liefst 325 jaar! 
Ter gelegenheid van dit eerbiedwaardige jubileum heeft het porthuis de Taylor’s 325th Anniversary Limited Edition Port uitgebracht.
Een zeer speciale Tawny port, samengesteld uit een selectie van de uitgebreide voorraad gerijpte tawny ports die zijn opgeslagen in de lodges van Vila Nova da Gaia. Juist omdat Taylor’s beroemd is om deze bijzondere Tawny ports, heeft het team besloten om speciaal voor het 325-jarige jubileum een Tawny port op de markt te brengen die een samenstelling is uit wijnen die bestemd waren voor de 10, 20, 30 en 40 Year Old Tawny Ports.
Het herkomstgebied voor port is de Dourovallei. Hier bevinden zich de wijngaarden van Taylor’s, opgericht in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley. Nu, meer dan drie eeuwen later, is Taylor’s nog steeds een familiebedrijf, onder bezielende leiding van Alistair Robertson. In de loop der jaren werden de uniek gelegen, steile Quinta’s (wijngaarden) Vargellas, Terra Feita en Junco aangekocht.

Taylor’s Reserve Tawny 325th Anniversary
Douro, Portugal
Druiven: Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional
Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent voornamelijk elementen van kalk, kiezel en leisteen. Het team van wijnmakers heeft besloten om speciaal voor het 325-jarige jubileum een tawny port op de markt te brengen die een samenstelling is uit wijnen die bestemd waren voor de 10, 20, 30 en 40 Year Old Tawny Ports.
De kleur is diep donkerbruin met in de neus geuren van rijpe vijgen en op de achtergrond een vleugje mokka en toffee. Daarnaast ontdekken we pruimen, abrikozen en een beetje pittige peper. Complex en harmonieus.
Deze bijzondere Limited Edition smaakt licht gekoeld uitstekend bij geroosterde amandelen, donkere chocolade en rijpe blauwschimmelkazen.