Over ons

De mensen achter Rootring-wijnen……

Rootring-wijnen is het initiatief van Martijn Rootring. Wijn loopt als een rode draad door zijn leven. Als hij een fles wijn ziet die hij niet kent dan is er een natuurlijke aantrekkingskracht, wordt zijn interesse en enthousiasme gewekt. Hij heeft al jaren geleden opleidingen gevolgd, maar altijd voor de liefhebberij. In 2013 besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.

“Als je hard werkt dan is het ook fijn om te ontspannen en nog meer te genieten van het leven. Dan mag je best jezelf eens verwennen met een goed glas wijn of eigenlijk een glas betere wijn, want dan geniet je pas echt. Een betere kwaliteit wijn betekent veelal een betere drinkbaarheid en smaak en dus een hogere genotsfactor. Waarom zou je dat jezelf ook thuis niet gunnen?”

Martijn doet dit niet alleen. Samen met Joke en Wouter gaan ze het serieus aanpakken onder de naam Rootring-wijnen, maar het moet wel leuk en plezierig blijven.

 

martijn rootringMartijn Rootring
Mijn arbeidsverleden heeft niets met wijn te maken, maar ligt in de farmaceutische sector. Momenteel ben ik naast mijn wijnactiviteiten directeur/mede-eigenaar van Pluripharm. Mijn passie voor wijn begon met mijn kennismaking met de wijnen uit de Medoc tijdens de jaarlijkse vakanties in Frankrijk. In 2006 startte ik met mijn eerste wijncursus en een paar jaar later volgde de studie vinologie aan de Wijnacademie. Van oudsher heb ik een voorkeur voor stevige rode wijnen uit de Bordeaux maar mijn zwerftocht door wijnland heeft mijn horizon enorm verbreed. Proeven, proeven en nog een proeven…. en ik heb ontdekt hoe mooi en divers het product wijn kan zijn.
martijn@rootring-wijnen.nl

 

 

Wouter van AssendelftWouter van Assendelft
Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als uitgever en organisator van evenementen en diverse marketingprojecten. Mijn passie voor wijn begon toen ik in aanraking kwam met verschillende Spaanse wijnen. Nog steeds drink ik graag een frisse Albariño of een stevige rode wijn uit de Ribero del Duero. Ik vind het een uitdaging om mensen anders naar wijn te laten kijken en zal proberen dat met mijn enthousiasme over te dragen op de klanten van Rootring-wijnen. Daarnaast zoek ik altijd naar mooie combinaties, interessante samenwerkingsmogelijkheden en bijzondere projecten.
wouter@rootring-wijnen.nl

 

 

Unregistered RawShooter essentials 2005 1.1.2 bld 14Joke Rootring-de Boer
Martijn en ik zijn getrouwd en samen hebben we 2 kinderen, Koen en Gijs. Na vele trainingen en inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik mijn kennis omgezet in Massagepraktijk ‘De Blauwe Vlinder’. In deze praktijk verzorg ik verschillende soorten massages. www.massagepraktijkdeblauwevlinder.nl

Ik ben het creatieve brein achter Rootring-wijnen. Ik heb meegedacht over o.a. de huisstijl van Rootring-wijnen.  De proeverijen verzorg ik samen met Martijn. Ontzettend leuk, want dan kan ik de passie van Martijn zien en voelen. Ik geniet daar erg van. Daarnaast regel ik diverse zaakjes achter de schermen.
joke@rootring-wijnen.nl

 

Sandra Kaandorp 2Sandra Kaandorp
In 2003 heb ik Kaandorp Communicatie opgericht. Een full-service communicatiebureau dat als geen ander vormgeving, tekst en beeld laat samensmelten tot bijzonder creatieve reclame-uitingen. Naast de wensen van de klant staan een treffend en functioneel ontwerp centraal. Als uitgangspunt hanteer ik hierbij: Dat wat de klant zelf kan doen doet hij zelf, al het andere doe ik. Voor Rootring-wijnen heb ik de huisstijl/logo ontworpen en het webdesign. Vervolgens heb ik samen met mijn technische partner Studio VIV de webshop gerealiseerd. Een flinke klus met een uitstekend resultaat. Ook verzorg ik voor Rootring-wijnen de de drukwerkuitingen zoals flyers, visitekaartjes, banners, advertenties, etc.