Onze dessertwijnen


Casa de la Ermita Dulce Monastrell
Leer en chocolade in de geur. Vol rond en geconcentreerd rijp fruit en cacao in de smaak, niet overmatig zoet maar met behoud van een elegante fraîcheur en een lange afdronk.
–> Een geweldige wijn om te combineren met chocolade- desserts, patés en diverse kazen.


Château Megyer, Tokaji Aszú 5 Puttonyos
Heeft een neus van Botrytis, abrikoos en honing, en een rijke zoete smaak met frisse zuren en indrukken van gekonfijt citrusfruit en caramel.
–>Verfijnde dessertwijn. Prachtig bij tarte-tatin, warme ganzenlever of blauwader kazen.

 

Geografico – Vin Santo del Chianti 
Tonen van rijp fruit met hinten van jam. Prachtige zoete tonen met veel beleving van gedroogd fruit.
Serveer deze wijn op een temperatuur van 14-16 graden.
–> Bij ijs met karamelsaus, notendesserts of gedroogd geel fruit.

Montes Late Harvest Gewurtztraminer
Aroma’s van abrikoos, honing, lichte kruidigheid en botrytis. Frisheid, mineralen, romig vol, goede balans tussen suikers en zuren.
–>De wijn combineert prima bij blauwe kazen of niet al te zoete desserts met geel fruit, warme appeltaart, tarte tatin.


Paul Cluver Noble Late Harvest 2014
Expressieve neus met abrikoos en ananas, verder wat bloesem. In de mond een zalvende structuur, opgefrist door de zeer aanwezige zuren. Mooie frisse dessertwijn uit een cool-climate gebied.
–> Deze wijn is al een dessert wijn op zichzelf en gaat ook mooi samen met volle kazen en foie gras.


Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva

Het is vooral een verfijnde en complete smaakbeleving, alles heel subtiel en elegant en in harmonie met elkaar. Van warm en zwoel, naar fris en elegant, van specerijen en aardsheid naar florale tonen, van truffel naar koffie en zachte tannines. Goede balans, goede structuur, geheel geïntegreerd met de houtopvoeding. Verfijnd met diepgang.
–> Heerlijk om amaretti koekjes in te dopen!


Château de la Peyrade, Muscat de Frontignan

Château de la Peyrade maakt zeer zeker de beste Muscat van Frontignan en volgens deskundigen misschien wel de beste vin doux naturel van heel Frankrijk. Het prachtige parfum biedt impressies van fruit, honing en acacia en is daarbij stijlvol en verfijnd.
–> Lekker koel geschonken, subliem bij een zoet dessert of vers bereide fruitsalade.


Ansgar Clüsserath Riesling Spätlese Trittenheimer Apotheke 2011

Bleekgeel. In de neus vooral mooi rijp fruit (perzik, abrikoos), mooie florale tonen, kruidigheid en een minerale toets. In de mond een prachtig spel tussen (fruit)zoet en zuur en heerlijk verteerbare alcohol. In de lange afdronk een duidelijke mineraliteit. Zeer verteerbare Riesling van hoge kwaliteit met een prachtige balans zoet-zuur.
–> Niet al te zoete desserts en tarte tartin.


Bodega Bertola PX 3yo
Bruin met zweem van zwart. Dadels, vijgen, rozijnen, oxidatieve tonen en een chocoladeachtige geur, in de mond zeer zacht, rond en zoet met weer veel gedroogd fruit en voldoende frisheid. Lange afdronk.
–> Heerlijk bij chocoladedesserts en blauwe kazen.


Piero Gatti Brachetto Piemonte 2015

Rozerood. In de geur veel fruit (aardbei en framboos) en bloemetjes (roos, geranium) met lichte gist
aroma’s. In de mond frizzante (licht bruisend) en mild zoet met veel frisheid en een laag alcoholgehalte.
–> Prachtige, precieze en niet te zoete rode wijn voor bij bijvoorbeeld bosfruit!


Pizzolato Moscato Spumante Dolce
De geur is rijk en stuivend met banaan, muskaat, nectarine en een vleugje honing. In de smaak proef je perzik, nectarines en honing. De smaak is minder zoet dan bij de meeste Moscato’s en uitstekend in balans door frisse zuren.
–> Serveer deze wijn tijdens feestelijke momenten of als aperitief. De wijn is ook heerlijk bij verschillende desserts en fruitsalades.
Johanneshof Reinisch Rotgipfler Auslese 2014
Een aromatisch, frisse wijn met zoet. De Rotgipflerdruif is een in het wild ontstane cruising tussen de Traminer en de Roter Veltliner. De wijn is lekker laag in alcohol, geeft friszoete fruittonen en ook iets specerij achtigs.
–> Kruidige crumble met peer en hangop, frisse desserts.