MIP 2017 is binnen


Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s. In hun streven excellente wijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen, waaronder voor de 8ste keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole. Op de overwegend stenige bodem staan vooral Syrah, Grenache, Cinsault en Rolle (Vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinificeerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat heersen er bovendien weinig ziektes in de wijngaarden en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen van Guillaume & Virginie Philip. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal zuiver.

MiP Classic Blanc | 100% Rolle (Vermentino)
Deze wijn heeft een lichte kleur en dorstlessende geur- en smaakimpressies van citroen en groene appel. Van structuur is witte MIP Classic verleidelijk rijk en dorstlessend sappig met een aanhoudende afdronk.

Te serveren als aperitief en of bij gegrilde langoustines.

MiP Classic Rosé | Cinsault, Grenache, Syrah
Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.

Te serveren als aperitief en of bij maaltijdsalades en niet te zwaremediterrane gerechtjes.

MiP Collection Blanc | 100% Rolle 
In de geur en smaak grapefruit, citroen, peer en groene appel.
Daarnaast iets van fijne kruiden, een mooie volle structuur en een verleidelijke finale.

Te serveren als aperitief, bij lichte gerechten, salades, grill en de
Provençaalse keuken in het algemeen.

MiP Collection Rosé | Cinsault, Grenache, Syrah
Lichtroze van kleur met geur- en smaakimpressies van grapefruit, citroen, peer en rijpe rode vruchtjes. Daarnaast een  subtiele kruidigheid.

Te serveren als aperitief en of bij lichte gerechten, salades, grill en in het algemeen, de Provençaalse keuken.

Domaine des Diables Bonbon Rosé | Cinsault, Grenache, Syrah
Bleekroze kleur met een fijn palet van rood fruit en lichte mineraliteit. Verleidelijk met een zijdezachte afdronk.

Te serveren bij de Provençaalse keuken: salade niçoise, bouillabaisse of pasta pesto.

Sainte Victoire l’Hydropathe rosé | Syrah, Grenache
Deze elegante, kruidige wijn geurt en smaakt naar rijpe rode vruchten. Zijn aangename mineraliteit en lange afdronk onderscheiden zich van zijn lichtere broers. Domaine des Diables beschouwt deze bijzondere wijn als het summum van Provence rosé. De wijn won al diverse prijzen.

Te serveren als aperitief en of bij zomerse salades.