Louis Jadot Beaujolais Villages Primeur 2016


Traditiegetrouw presenteren we aan het eind van november de eerste, net gebottelde wijnen van het nieuwe Franse oogstjaar. We noemen ze primeurs en deze jonge fruitige wijnen geven een goed beeld van hoe hard er het afgelopen jaar gewerkt is door de wijnboeren en wijnmakers. En uiteraard of de weersomstandigheden gunstig waren of niet.

De combinatie van deze factoren is bepalend voor de kwaliteit van een oogstjaar in z’n algemeenheid en de primeur zegt dus heel veel over alle andere nog te bottelen Beaujolaiswijnen van het betreffende jaar. De primeur dus als voorproefje, zeg maar als een voorzichtig kijkje in de toekomst.

De gamaydruiven voor de Beaujolais van Jadot worden altijd met de hand geplukt. Alleen rijpe en onbeschadigde druiven komen na een strenge selectie aan de sorteertafel of table de tri voor verwerking in aanmerking. Bij de vinificatie van de Beaujolaiswijnen wordt elke vorm van menselijk ingrijpen bij Jadot tot een minimum beperkt. Er wordt volledig vertrouwd op de natuur. Dus wordt niet gewerkt met industriële gisten, is macération uit den boze – de ‘hoed’ op de most wordt in plaats daarvan af en toe ondergedompeld (pigeage) om alle aroma’s, kleur- en smaakextracten uit de druif te weken – en beïnvloeden de wijnmakers de temperatuur tijdens inweking en gisting nauwelijks.
Jadot bewijst hiermee dat het met evenveel overgave prachtige Beaujolais als Bourgogne maakt.

Wees er snel bij, wij hebben er slechts 48!

Jaar: 2016

Druivensoort: Gamay

Land: Frankrijk

Streek: Beaujolais

Kenmerk: lichte wijn

Verpakking: 0,75 liter

Gerecht: Milde gerechten

Wijnhuis: Louis Jadot

Prijs: 12,50