Jordan Wine Estate


The wines of Jordan Stellenbosch

Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke richting staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt. Zij combineren de rijp geconcentreerde fruitige toegankelijkheid van de Nieuwe Wereld en de complexe structuur van klassieke wijnen. De internationale waarderingen zijn enorm. Zo werd het vlaggenschip, de Nine Yards Chardonnay, in 2012 voor de tweede keer door wijnblad Decanter uitgeroepen tot ‘Beste Chardonnay van de Wereld’ en won deze ook het Proefschrift Wijnconcours.

Stellenbosch is het bekendste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika, Stellenbosch heeft de meeste topdomeinen en wordt omgeven door bergen (Helderberg en Simonsberg) en heeft wijngaarden in elke richting. Stellenbosch heeft de enige universiteit in Zuid-Afrika met een wijnbouwkundige afdeling. Ook al is tweederde van de wijngaarden met witte druiven beplant, toch dringt steeds meer het besef door dat Stellenbosch voorbestemd is voor rode wijn. De Jordans hebben wat met Chardonnay. De afgelopen jaren is de druif uitgegroeid tot hun specialiteit.

Jordan wines ‘We zijn zo blij dat we “Top SA Wine” hebben gewonnen voor de volgende wijnen:

– Twee Chardonnays in Top 10 
– Chenin Blanc in Top 10
– 2 wijnen in Hall of Fame
– Top 20 wijnhuizen van Zuid-Afrika

De SA Wine & Cellar Classificaties bekijken alle top Zuid-Afrikaanse wijnkelders en wijnen van de afgelopen 10 jaar, inclusief het allerbeste in elke klasse. Proeveringsresultaten van tien jaar, de beste trackrecords, waarbij de beste panelleden betrokken zijn bij meer dan 30 lokale en internationale fora voor de beoordeling – een bundeling van deskundige meningen over Zuid-Afrikaanse wijnen, zoals over de hele wereld wordt beoordeeld.’

Om alle wijnen van Jordan te bekijken kunt u hier klikken.