Exclusieve Waterkloof lunch bij restaurant ’t Fnidsen!


28 september, zaterdagmiddag, een exclusieve wijnmakers Waterklooflunch!
4-gangen luxe lunchen met inspiratievolle Vineyard manager Christiaan Loots.

Paul Boutinot is de drijvende kracht en inspirator op Waterkloof Estate in Somerset West. Wijnbouw in vele facetten, duurzaam, biologisch en biodynamisch. Maar wat is nu precies een biodynamische landbouw? Het is een onvolmaakt, natuurlijk landbouwproces van teelt gebaseerd op de “gevoelige intelligentie” van een onderling verbonden natuurlijke wereld. Als Biodynamische boeren werken we aan het creëren van een gevarieerd, evenwichtig ecosysteem dat zoveel mogelijk gezondheid en vruchtbaarheid genereert vanuit de boerderij zelf.

Waterkloof Estate, In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch. Schapenberg (Afikaans voor ‘Sheep Mountain’) ligt bijna in het midden van de omhelzing van de bergen Hottentots-Holland en Helderberg. Het hoogste punt ligt op 300 meter boven de zeespiegel en een kleine vier kilometer van de kust van False Bay.

Hoewel druiven sinds het begin van de jaren zeventig op Waterkloof werden geplant, ontstond de productie van goede wijnen toen de boerderij werd geplant met het beste beschikbare materiaal in het midden van de jaren negentig. Paul Boutinot nam het pand over vlak voor de oogst van 2004, maar de eerste vintage gebotteld onder de naam Waterkloof was van de oogst 2005.
Kort daarna werd Paul vergezeld door Cellarmaster Werner Engelbrecht en Farm Manager Christiaan Loots en in navolging van de wijsheid van de ervaringen uit de Oude Wereld en bodemonderzoeken, bepaalden ze welke variëteiten, onderstammen en trellis-systemen moesten worden gebruikt. Een belangrijke nieuwe plant- en herbeplantingsoefening werd voltooid in 2008, met een wijngaard die nu 53 hectare van de 100 hectare grote boerderij beslaat.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij moest worden gereserveerd om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden en in mei 2008 kreeg Waterkloof de Champion Status by the World Wildlife Biodiversity & Wine Initiative, voor zijn ondernemende inspanningen in dit verband

Tijdens dit unieke 4-gangenlunch wordt er uiteraard Waterkloof Circle of Life geschonken. Het duo Circle of Life White en Red waaruit de portfolio bestaat, weerspiegelt deze veelzijdige herkomst, waar elk aspect van de locatie – hoog tussen de met fynbos bedekte heuvels van de Schapenberg met uitzicht op False Bay – perfect is afgesteld in de symfonie van de wijn.

“The Circle of Life White is intrigerend”, schrijft Waterkloof-wijnmaker Nadia Barnard-Langenegger. “Het Sauvignon Blanc-karakter is prominent op de neus, met prachtige aroma’s van limoen en kruisbes. In de mond vertoont de wijn een mooie, frisse zuurgraad en een grondige integratie. De Chenin Blanc onthult zichzelf in een strakke minerale kern en een romig midden-gehemelte – het decor voor grote complexiteit en een persistente afwerking. ”

De focus van Waterkloof is altijd geweest om een ​​beter begrip te krijgen van Waterkloof en de individuele karakters van de wijngaardblokken. Met de Circumstance-reeks kunnen deze afzonderlijke blokken en variëteiten worden uitgedrukt. Omgekeerd is het doel met Circle of Life om twee melanges te produceren die alle verschillende terroir-kenmerken en druivenrassen op Waterkloof inkapselen. Dus in plaats van te worden beperkt door een traditionele mengstijl, bijvoorbeeld een Bordeaux- of Rhône-blend, hebben we in plaats daarvan twee wijnen geproduceerd die niet door cultivar worden aangedreven, noch een specifiek perceel van de wijngaard. In plaats daarvan zijn ze een echte weerspiegeling van de totaliteit, filosofie en specificiteit van Waterkloof.

Waterkloof streeft naar evenwichtige, karaktervolle wijnen door traditionele organische en biodynamische methoden te volgen. Kippen, schapen en werkpaarden spelen allemaal hun eigen unieke rol in de wijngaarden. De bodem is vrij van chemicaliën en wordt gezond gehouden door plantenextracten, schimmels en bacteriën uit de eigen organische compost van de boerderij te gebruiken.

 

Aanvang 12.00 uur
Start 13.00 uur

€ 74,95 per couvert
reserveren via info@fnidsen.nl / 072-844-3234

Wegens veel animo is er nog maar een beperkt aantal tafels beschikbaar.