Colombard

Colombard is een druif die veel wordt aangeplant in het Zuid Westen van Frankrijk en ook wordt gebruikt voor het maken van Cognac. Tegenwoordig de Colombard ook gebruikt voor het makook voor sappige, droge witte wijnen. Over het algemeen geeft de Colombard druig in Frankrijkwijn met een uitgesproken lichtvoetig karakter. In Zuid-Afrika zijn de wijnen iets voller van structuur.

De Colombard druif vertoont vaak aroma’s vanl wit fruit, citrus, limoen, meloen, passievrucht, tropisch fruit en kamperfoelie. De Colombard wordt vaak gemengd met Chenin Blanc of Chardonnay. De meeste wijnen van deze druif moeten dienen jong te worden gedronken.

Jaren geleden verdienden de wijnen gemaakt van Colombard, die vooral in hete klimaten groeiden, de slechte reputatie, die zij nooit helemaal hebben kunnen afschudden. Ten onrechte tegenwoordig, want de Colombard is niet alleen een makkelijke en rendabele druivensoort, wanneer hij goed wordt behandeld is hij lekker scherp en een aardige basiswijn met een gronderig karakter en een mooie helderheid.