De Morenillo druif

Morenillo, een Spaanse inheemse druif, een van de ongeveer 200 verschillende druivenrassen die je in Spanje tegen kunt komen, met de bekendste blauwe tempranillo voorop.

Morenillo is wat dat betreft echt de Calimero onder de druiven. Hij is bijna uitgestorven, er staat nog maar zes hectare aangeplant. De druif is afkomstig uit Terra Alta, in het uiterste puntje van Catalunya. De naam betekent ‘licht getint’; verwijzend naar de kleur van de schil. Wijnen van Morenillo zijn fluweelzacht en fris, met een laag alcoholgehalte.  Stop je neus in het glas en het is een feest van gedroogde bloemen en specerijen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bestel een flesje Lafou el Sender via onze webshop!
LAFOU. el Sender: Morenillo is een van de drie druiven, naast Garnatxa Negra en Syrah, in de krachtige wijn van oude Grenache–stokken met intense aroma’s van rijp zwart fruit, bramen en zelfs krentjes, mediterrane kruiden, kreupelhout, balsamico en chocola. Drink samen met Lamsbout uit de oven, kruidige stoofgerechten, truffelbrie en andere kazen met aardse tonen en jouw avond kan niet meer stuk!

Wijnweetje LAFOU.
‘Fou’ betekent smalle kreek of pas waar een rivier ontspringt en is kenmerk van het landschap van Terra Alta. ‘Sender’ betekent pad in het Catalaans en refereert aan het smalle pad dat naar de wijngaard leidt.