Contact

Direct contact opnemen

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht

  captcha

  Neem gerust contact met ons op

  Wilt u meer weten wat Rootring-wijnen voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op.

  CONTACTGEGEVENS

  Wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen
  Fnidsen 97
  1811 NE Alkmaar
  T 072 515 1250
  E info@rootring-wijnen.nl

  KvK. 67434444

  BTW-nummer NL 8064.16.087.B01

  Openingstijden:
  Maandag: 11.00 – 18.00 uur
  Dinsdag: 11.00 – 18.00 uur
  Woensdag: 11.00 – 18.00 uur
  Donderdag: 11.00 – 18.00 uur
  Vrijdag: 11.00 – 18.00 uur
  Zaterdag: 10.00-17.30 uur
  Zondag: gesloten

  Over ons

  Rootring-wijnen is het initiatief van Martijn Rootring. Wijn loopt als een rode draad door zijn leven. Als hij een fles wijn ziet die hij niet kent dan is er een natuurlijke aantrekkingskracht, wordt zijn interesse en enthousiasme gewekt. Hij heeft al jaren geleden opleidingen gevolgd, maar altijd voor de liefhebberij. In 2013 besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.

  “Als je hard werkt dan is het ook fijn om te ontspannen en nog meer te genieten van het leven. Dan mag je best jezelf eens verwennen met een goed glas wijn of eigenlijk een glas betere wijn, want dan geniet je pas echt. Een betere kwaliteit wijn betekent veelal een betere drinkbaarheid en smaak en dus een hogere genotsfactor. Waarom zou je dat jezelf ook thuis niet gunnen?”

  Martijn doet dit niet alleen. Samen met Jonathan en Nathan gaan ze het serieus aanpakken onder de naam Rootring-wijnen, maar het moet wel leuk en plezierig blijven.

  Martijn Rootring

  E martijn@rootring-wijnen.nl

  Mijn passie voor wijn begon met mijn kennismaking met de wijnen uit de Medoc tijdens de jaarlijkse vakanties in Frankrijk. In 2006 startte ik met mijn eerste wijncursus en een paar jaar later volgde de studie vinologie aan de Wijnacademie. Van oudsher heb ik een voorkeur voor stevige rode wijnen uit de Bordeaux maar mijn zwerftocht door wijnland heeft mijn horizon enorm verbreed. Proeven, proeven en nog een proeven…. en ik heb ontdekt hoe mooi en divers het product wijn kan zijn.

  Joke Rootring-de Boer

  E joke@rootring-wijnen.nl

  Martijn en ik zijn getrouwd en samen hebben we 2 kinderen, Koen en Gijs. Na vele trainingen en inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik mijn kennis omgezet in ‘De Blauwe Vlinder’. In deze praktijk verzorg ik de lichaams- energiewerk www.deblauwevlinderlichaamenziel.nl

  Ik ben het creatieve brein achter Rootring-wijnen en ’t Fnidsen.  Ik heb meegedacht over o.a. de huisstijl van Rootring-wijnen en ’t Fnidsen.  Daarnaast regel ik diverse zaakjes achter de schermen.

  Jonathan Nieuwenweg

  E info@rootring-wijnen.nl

  Mijn naam is Jonathan en ik ben vanaf begin november 2019 werkzaam bij Rootring-wijnen. Ik heb een achtergrond in de horeca, maar mijn passie ligt bij wijn. Tijdens mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden ben ik een half jaar in Zuid-Afrika geweest voor een wijnstudie aan de Cape Wine Academy, en daarna ben ik nog een jaar voorzitter geweest van een studenten-wijnvereniging. Ik heb ontzettend veel zin om jullie ons mooie assortiment te laten proeven!

  Nathan van Maurik

  E info@rootring-wijnen.nl

  Mijn naam is Nathan en ik ben met ingang van 2020 werkzaam bij Rootring-Wijnen. Mijn achtergrond ligt in de Horeca. Na het behalen van de middelbare hotelschool in Amsterdam ben ik begonnen bij Marque restaurant in Hoorn. In dit mediterraanse restaurant is mijn liefde als sommelier ontstaan voor de wijnen uit Spanje en Italië. Na het behalen van de SDEN 2 en 3 diploma ben ik de opleiding gaan volgen tot vinoloog aan de wijnacademie. Deze heb ik in maart 2020 succesvol afgerond. Mijn opgedane kennis deel ik maar al te graag met u in de winkel.