Aardbeien in onze Beaujolais-Villages Primeur!


Met dit feestelijke, chique maar toch makkelijke dessert steel je hoe dan ook de show en de harten van je gasten.

Dit heb je nodig (4 personen):primeur

  • vanille stokje
  • 4 el creme de cassis
  • 6 el honing
  • 4 steranijs
  • 1/2 l Beaujolais
  • 500 g aardbeien
  • 2 takjes dragon, blaadjes geplukt
  • roze peper

& zo maak je het:

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje samen met de crème de cassis, ho
ning en steranijs in een pan met de wijn. Breng het tegen de kook aan, laat afkoelen en zet het in de koelkast. Halveer de aardbeien en voeg ze toe aan de wijn. Laat ze 30 minuten marineren.
Serveer de aardbeien in een kom en strooi er wat blaadjes dragon en roze peper over.

Om dit dessert helemaal af te maken, haal je onze verrukkelijke  rosé Cava in huis van Cu4tro. Bubbels en aardbeien zijn immers een klassieker.

Proost!cava